Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

1.000.000 Στιγμές - Μιχάλης Φουντουκλής

Πριν αρκετά χρόνια ένας φίλος μου Ισπανός ,που σπούδαζε σκηνοθεσία κινηματογράφου μα η ζωή τον έφερε να δουλεύει σε τράπεζα, έλεγε πως οι περισσότεροι δημιουργοί θέλουν κάποια στιγμή να μιλήσουν, ο καθένας στην γλώσσα του, για τις παρέες, τα όνειρα, τα μπαρ, τα ταξίδια και τους έρωτες των νεανικών τους χρόνων. Τότε το είχα αποδεχτεί ως τα λόγια μιας αυθεντίας, μα ποτέ δεν το επεξεργάστηκα περισσότερο. Διαβάζοντας όμως το βιβλίο του Μιχάλη κατάλαβα πως δεν είναι ανάγκη μόνο του εκάστοτε δημιουργού μα και του δέκτη, εμού του ιδίου στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Δεν ξέρω αν όντως το βιβλίο περιλαμβάνει 1,000,000 στιγμές, ξέρω όμως ότι περιλαμβάνει πολλές στιγμές που έζησα ή που θέλησα να ζήσω. Πρόζα υψηλού επιπέδου, μια φρέσκια ματιά στην αποκαλούμενη φοιτητική ζωή, την κάπως παρεξηγημένη που συχνά χαρακτηρίζεται ως ανέμελη ,αδίκως.

Αρχή λοιπόν της νέας αναγνωστικής χρονιάς με το πρώτο βιβλίο ενός νέου συγγραφέα που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες από τις Βορειοδυτικές εκδόσεις έναν νέο εκδοτικό οίκο με έδρα τα Γιάννενα.

Στην πέμπτη σελίδα βρίσκεται μια όμορφη έκπληξη, εκεί που στα άλλα βιβλία βρίσκεται καλώς ή κακώς μια σειρά από απαγορεύσεις εδώ υπάρχει μια σειρά από ελευθερίες! Επιτρέπεται η αναπαραγωγή, διανομή και όλα τα σχετικά! Ρίξτε μια ματιά στο μανιφέστο των εκδόσεων και θα καταλάβετε πόση αγάπη υπάρχει εκεί για το βιβλίο. Επίσης μπορεί κάποιος να το κατεβάσει νόμιμα και δωρεάν!

Η επαρχία, η Ελλάδα μα κυρίως το βιβλίο έχουν ανάγκη από τέτοιες μικρές επαναστάσεις.

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Μιχάλης Φουντουκλής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Αποφοίτησε από την σχολή Αρχιτεκτόνων μηχανικών του πανεπιστημίου Πατρών και το 2010 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο ινστιτούτο Προχωρημένης Αρχιτεκτονικής της Καταλονίας. Γράφει παραμύθια από μικρός και έχει συμμετάσχει στην ανθολογία Θρύλοι του Σύμπαντος (εκδ. συμπαντικές διαδρομές) Το 1.000.000 στιγμές είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.
Διατηρεί ένα ιστολόγιο με το ψευδώνυμο Κύριος Καρπούζης στο http://kkarpoyzhs.wordpress.com/ .

2 σχόλια:

  1. α. ευχαριστούμε
    β. είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που σπάσαμε το ρόδι στις αναγνώσεις σου
    γ. με αναρτήσεις σαν αυτές χοροπηδάμε σαν παιδιά απ' τη χαρά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ παρά πολύ για τα τόσο καλά λόγια. Χαίρομαι τόσο πολύ όταν κάποιος διαβάζει το βιβλιο μου και ακόμα περισσότερο όταν του αφήνει τόσες θετικές εντυπώσεις! Και πάλι ευχαριστώ και καλή χρόνια! Φουντουκλης Μιχάλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή