Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Μια χρονιά ακόμα - Μάικ Λι

Ζήτω το ρεαλιστικό σινεμά. Ζήτω τα καλοδουλεμένα ,σφιχτά σενάρια. Ζήτω οι καλές ερμηνείες. Ζήτω η σωστή χρήση των μέσων. Ζήτω η αγάπη για το σινεμά. Ζήτω ο Μάικ Λι, ζήτω ο σύγχρονος βρετανικός κινηματογράφος που όλο διαμαντάκια κρύβει!

Είναι από τις μεγαλύτερες απολαύσεις, να πέφτουν οι τίτλοι τέλους και εσύ να μένεις με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη, σαν παιδί που άκουσε μια όμορφη ιστορία και αποκοιμήθηκε. Δεν ήταν η πρώτη μου επαφή με τον κινηματογραφικό κόσμο του Μάικ Λι, αλλά ο ενθουσιασμός είναι ο ίδιος, όσο συνεχίζει να γυρίζει ταινίες σε αυτό το επίπεδο, τόσο θα διατηρείται και η χαρά.

Ο Τομ και η Τζέρυ είναι ένα ζευγάρι που ζει σε αρμονία, ο γιος τους είναι πια ανεξάρτητος και σε ηλικία γάμου, έχουν τον κήπο τους που τους απασχολεί στον ελεύθερο χρόνο, αλλά και κάποιους φίλους με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κάποιοι φίλοι έχουν. Κάπως έτσι περνά μια χρονιά ακόμη...

Παρέα με τον Λόουτς αποτελούν την βιτρίνα του βρετανικού σινεμά, δεν είναι μόνο αυτοί όμως, με λίγη διάθεση και το σχετικό ψάξιμο θα βρεθείτε προ εκπλήξεων.
Εδώ το λινκ για την φιλμογραφία του Λι στο IMDB, όσοι πιστοί λοιπόν προσέλθετε!

1 σχόλιο:

  1. :-)
    Ναι Γιάννο, ζήτω :-)
    Και όποιος δεν έχει δει το Μυστικά και ψέμματα δεν έχει δει μία από τις 5 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή