Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Attenberg (2010)

Κάτι της έλειπε ή της περίσσευε, δεν ξέρω. Ήταν αξιόλογη η προσπάθεια αλλά δεν με παρέσυρε, όχι ότι λέει κάτι αυτό. Δεν υπάρχει κάτι που να μην μου άρεσε, η σκηνοθεσία, το σενάριο, η φωτογραφία, οι ηθοποιοί. Ίσως η ευκρίνεια του ήχου, αν και για αυτό μπορεί να φταίει και το σινεμά.
Και όμως ρε γαμώτο κατά την διάρκεια της ταινίας δεν ξεχάστηκα, δεν αφέθηκα, αντίθετα διάφορες σκέψεις σχετικές και άσχετες με την ταινία στριφογυρνούσαν στο μυαλό μου και η καρδιά απούσα, ίσως να μην ήταν η κατάλληλη μέρα για να την δω αλλά ούτε νιώθω την επιθυμία να επιστρέψω στην αίθουσα. Ένα ίχνος αδιαφορίας με βαραίνει αυτήν την στιγμή, να βγαίνεις από την αίθουσα και να μην μπορείς να πάρεις θέση, να πεις μου αρέσει δεν μου αρέσει.
Ήμουν θετικά προδιαθετημένος και όμως τώρα δεν ξέρω τι πήγε στραβά.
Το θέμα ταμπού της ταινίας είναι το δικαίωμα του νεκρού στην καύση, και είναι ταμπού μόνο για την χριστιανία στην οποία κατοικοεδρεύουμε.

Σκηνοθεσία - σενάριο : Αθηνά-Ραχήλ Τσαγγάρη

2 σχόλια:

  1. Λόγο πάντα έχουν και οι συγκυρίες. Αν την έβλεπες αλλού με άλλες συνθήκες και άλλη μέρα, ίσως να σε κράταγε περισσότερο. Έχω πάντως μεγάλη περιέργεια να δω αυτήν την ταινία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα να μου πεις την γνώμη σου όταν το δεις πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή