Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

2L8 , Electric Litany , Masturbation Goes Cloud @ An Club by Arte Fiasco

Είναι κάποια βράδια που η πρωτεύουσα είναι μια μεγάλη βιτρίνα διασκέδασης, κάποια βράδια όμως πίσω από τις πολύκοσμες βιτρίνες υπάρχουν και κάποιες υπόγειες γιορτές. Τέτοια ήταν η γιορτή που έστησε η κολεκτίβα Arte Fiasco την Παρασκευή 14 Γενάρη στο υπόγειο Αν club με την συμμετοχή των 2L8 , Electric Litany και Masturbation Goes Cloud.
Πρώτα από όλα νιώθω την υποχρέωση να αναφερθώ στα 10 ευρώ που κόστιζε η είσοδος, μια τιμή που σε πείθει ότι έπρεπε να μπει για να βγουν τα λειτουργικά κόστη της βραδιάς, γιατί όσο και να μας αρέσει το τζάμπα πρέπει να σκεφτόμαστε και λίγο πιο πέρα.

Την βραδιά άνοιξαν η "μαλακία πάει σύννεφο" ή αλλιώς Masturbation goes cloud. Ήταν ο άγνωστος Χ για μένα, δεν είχα προλάβει να ακούσω καλά καλά το Myspace των παιδιών, από αυτή τήν άποψη ήταν η ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς. Δεμένη μπάντα με σφιχτό ήχο , ήταν κάτι παραπάνω από καλή εισαγωγή για την συνέχεια της βραδιάς. Η απουσία φωνητικών είναι ,κατά την προσωπική μου άποψη, συχνά μια παγίδα, μια παγίδα πλήρους ελευθερίας, δεν έχει νόημα να αναφέρω μπάντες που πιστεύω ότι έπεσαν σε αυτήν την παγίδα, αυτό που έχει όμως αξία είναι ότι τα παιδιά χτίζουνε τα κομμάτια τους με έναν τρόπο παράξενα και όμορφα λογικό.

Οι Electric Litany, οι οποίοι και ακολούθησαν, ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο κατήφορισα ως τα εξάρχεια χτες το βράδυ, το How to be a child and win the war, είναι αυτό που λέμε δισκάρα. Δεν είχα καταφέρει να πάω σε κανένα live τους επί ελληνικού εδάφους και μου είχε μείνει ένα μικρό απωθημένο η αλήθεια είναι. Πριν από κάποια χρόνια μέσα από ένα forum ήρθα σε επαφή με τους DEOY (Dead Eyes Of Youth), μπάντα ελληνική ορμώμενη από την Κέρκυρα. Η χαρά του να ανακαλύπτεις μια καινούργια γαμάτη μπάντα είναι τεράστια, και το αποστολικό σου χρέος ,επίσης. Στους DEOY λοιπόν (δεν μπορώ να βρω παρά την σχετική αναζήτηση αν είναι ακόμα κατά κάποιο τρόπο ενεργή η μπάντα ή όχι) συμμετείχε ο Αλέξανδρος Μιάρης, μέλος σήμερα των Electric Litany. Το χτεσινό είναι ένα από τα πιο απόκοσμα live, που έχω δει. Εκπληκτικοί.

Αφού λοιπόν ο τραγουδιστής των Electric Litany (βλέπε Αλέξανδρος Μιάρης) μας κάλεσε στην Κερατέα την Κυριακή για να σταθούμε στο πλάι των κατοίκων στον αγώνα τους ενάντια στην χωματερή, που κάποιοι θέλουν να κατασκευαστεί εκεί, μας χάρισαν το πανέμορφο Tear με την εισαγωγή να ανήκει στον Γιάννη Ρίτσο να απαγγέλει μέρος της Σονάτας του Σεληνόφωτος, εγκατέλειψαν την σκηνή για να δώσουν την θέση τους στους 2L8.

Τους 2L8 τους γνώριζα κυρίως εξ ακοής και μέσα από κάποια βιντεάκια στο Youtube, ήθελα λοιπόν να ολοκληρώσω την εικόνα μου για αυτούς βλέποντας τους επί τω έργω, και χτες ήταν η βραδιά. Πολυμελές σχήμα με ηθικό αυτουργό των Κώστα Βοζίκη, συνδιάζει την ιδιαίτερη σκηνική παρουσία με τον ηλεκτρικό ήχο. Πολύ ιδιαίτερο αυτό που άκουσα χτες το βράδυ, είχε μεγαλύτερη δυναμική από ότι στους δύο έως τώρα δίσκους (οι οποίοι είναι ο ορισμός της καλαίσθητης έκδοσης) που έχουν κυκλοφορήσει. Ο χαρακτηρισμός art punk ,μου κάνει κλικ για να χαρακτηρίσω με δυο λέξεις την μουσική αυτής της ιδιαίτερης μπάντας. Join the resistance ,fall in love!

Πολλά συγχαρητήρια στους ιθύνοντες της βραδιάς. Οι της Arte Fiasco να είναι σίγουροι πως ο κόσμος θα ακολουθήσει αν συνεχίσουν στο ίδιο μονοπάτι.

Και τώρα links!

Masturbation goes cloud @ myspace

Electric Litany @ myspace , www.electriclitany.com

2L8 @ myspace , www.2-l8.gr


Arte Fiasco @ myspace


DEOY @ Myspace , www.deoy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου